Blog

Fontos tudni

Tisztelt Hozzátartozó!
A mai világban a Kemenesaljai Temetkezési Kft. fontosnak tartja, hogy kellőképpen tájékoztassa ügyfeleit a jelenleg hatályos jogszabályokról.

Az ember életében a halál mindig is háttérbe szorított misztikus és nehezen feldolgozható esemény volt. Sajnos ebben az elüzletiesedett világban kiszolgáltatottá vált az ember, aki mindössze csak méltó földi befejezést szeretne nyújtani elhunytjának. Nehezen tájékozódik a jogszabályok rengetegében és sajnos a szembesülés pillanatában sokszor nem megfelelően dönt és mikor a halál feldolgozottá válik, döbben rá, hogy minden igyekezete ellenére a dolgok másképpen történtek.
Önnek, mint eltemettetőnek tudnia kell, hogy joga van önállóan dönteni arról, hogy miképpen történjen a szertartás. Joga van megfelelő vállalkozót találni és nem engedni a befolyásnak, ami az adott pillanatban éri. Joga van a kegyeleti szertartás előtt információt kapni az árakról a szolgáltatás minőségéről.
Nem mindig a leggyorsabb „segítség” a legjobb. Időt kell hagyni arra, hogy nyugodt körülmények között dönthessen e fontos dologról.
A jelenlegi jogszabály tiltja, hogy a hozzátartozót már a kórházban befolyásolják döntésében, de sajnos ez a jogszabály bármennyire is tárgyszerű, betartása nem, vagy nehezen ellenőrizhető.
Önnek, mint megrendelőnek tudnia kell, hogy a kórházban kinek, milyen jogköre, vagy szakmai végzettsége van abban a témában, ami mindig a legfontosabb azokban a pillanatokban. Sajnos sokan saját anyagi javait előtérbe helyezve adnak Önnek tanácsot és ajánlanak vállalkozót, felrúgva evvel az odavágó jogszabályokat.
Ezért mi arra kérjük Önöket, hogy választásukban felkészültek és tájékozottak legyenek, ezzel adva meg a méltó búcsút elhunytjuknak.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük